A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogi útra lépnek az orosz klubok a FIFA „diszkriminatív” politikája miatt


Az orosz sajtó úgy tudja, hogy nyolc csapat a svájci Sportdöntőbíróság (CAS) elé viszi ügyét.
Számos orosz futballklub a hírek szerint jogi kísérletet indított annak érdekében, hogy megmásítják a FIFA ellentmondásos döntését, amely lehetővé teszi a külföldi játékosok számára, hogy az ukrajnai konfliktus miatt egyoldalúan felfüggesszék szerződésüket 2023 nyaráig – írja az RT.


A FIFA júniusban jelentette be, hogy meghosszabbítja az eredetileg a tavalyi szezon végén bevezetett irányelvet.

A döntés értelmében a külföldi játékosok és edzők szabadon felfüggeszthetik szerződésüket az orosz kluboknál 2023. június 30-ig, anélkül, hogy megtorlástól kellene tartaniuk.

A RIA Novosztyi szerint a svájci Sportdöntőbíróság (CAS) nyolc orosz csapat FIFA elleni jogi fellebbezését bírálta el. A klubok név szerint a regnáló orosz bajnok Zenit Szentpétervár, a moszkvai Lokomotiv, a Dinamo és a CSZKA, valamint a Szocsi, a Rosztov, a Krasznodar és a Rubin Kazan.

„Az eljárások a közelmúltban kezdődtek, és még korai szakaszban vannak” – közölte a CAS sajtószolgálata.

Nem az orosz csapatok az egyetlenek, akiket felbosszantott a FIFA döntése, amely az ukrajnai klubokra is kiterjed.

Az ukrán óriás Shakhtar Donetsk tisztviselői nemrégiben osztották meg felháborodásukat, azt állítva, hogy több tízmillió eurós potenciális átigazolási díjaktól estek el, mivel a rivális klubok tudják, hogy ingyen lecsaphatnak a tehetségekre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések