A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jó hír a családoknak, dupla összegű családi pótlék érkezik augusztusban

 


Németh Szilárd hozzátette, a kormány minden erejével támogatja a magyar családokat.


Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtök délelőtt tette közzé közösségi oldalán, hogy a magyar családok újabb segítségre számíthatnak a kormánytól, augusztusban ugyanis dupla összegű családi pótlékot utalnak.
„Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit”

– közölte a fideszes képviselő.

Hozzátette, a kormány minden erejével támogatja a magyar családokat.

A két utalás azt jelenti, a július havi családi pótlék folyósítása augusztus 2-án történik, az augusztusit azonban – amelyet szeptemberben utaltak volna – augusztus 23-án kapják meg a családok – közölte a profitline. Szeptemberben így nem érkezik családi pótlék, a következő utalás időpontja október 4. marad.

Magyarországon 18 éves koráig minden gyermek számára alanyi jogon jár a családi pótlék, ami 20 éves korig tolódik, amennyiben a gyermek felsőoktatási intézmény hallgatója, fogyatékkal élő gyermek esetén pedig akár 23 éves korig is igénybe vehető a támogatás.


A családi pótlék összege gyermekenként 12 200 és 25 900 forint közötti sávban mozog; az alacsonyabb összeg a kétszülős családban élő egyedüli gyermek után jár, a legmagasabb pedig az egyszülős családban élő tartósan beteg, fogyatékkal élő gyermek utáni járandóság.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések