A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Inkább elégetik a gázt az oroszok egy finn lap szerint


A lángokat Finnországból is látni lehet. 

Május óta gázt éget a Gazprom a portovajai kompresszorállomásán és az azonos nevű LNG-terminálnál, a lángokat Finnországból is látni lehet – írja a Yle.fi értesüléséire hivatkozva az Index.

A beszámoló szerint több nyaraló is lángokat vett észre a fák felett, amikor az orosz–finn határhoz közeli Virolahti településen tartózkodott.

A NASA tűzfigyelő rendszerének műholdfelvételei szerint június 17-e óta minden nap lángokat észleltek a Gazprom portovajai kompresszorállomásán – tették hozzá a cikkben.

„Fáklyázhatják” a földgázt

A kompresszorállomáson a gáznyomást, ezáltal a gázhálózat átviteli kapacitását növelik. A lángokat valószínűleg a földgáz fáklyázása okozta. 

A fáklyázás az égő gáz irányított és szándékos megsemmisítését jelenti elégetéssel

– ismertette a portál.

A fáklyázás kihathat az éghajlatváltozásra is

A lapnak nyilatkozó Olga Vaisanen, a Gasum energiavállalat kommunikációs és felelősségi igazgatója szerint a fáklyázást gyakran meghibásodáskor végzik, így állandó szinten tudják tartani a gáznyomást a tartályokban.

Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára szerint ez az eljárás Finnországra is veszélyt jelent, mivel ilyenkor korom keletkezik, amely felgyorsítja a hó és a jég olvadását. Ezzel felgyorsítva az éghajlatváltozást az északi régiókban – idézte az Index.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések