A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hajdú-Bihar megyében több faág is lehasadt a viharos szélben


Több faág is lehasadt a megyében a viharos szélben, több autóban is kárt tett, de személyi sérülés nem történt.


Negyven méter hosszan égett az aljnövényzet Hosszúpályi és Konyár között az út mellett pénteken délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi pénteken kora délután Hajdúböszörmény közelében a 4-es számú főúton. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet.


Egy hektáros területen gallycsomók égtek egy kivágott nyárfaerdő területén, péntek délután Létavértes és Monostorpályi között. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Személygépkocsi és egy motoros ütközött össze pénteken délután Debrecenben, a Füredi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A mentőszolgálat a motorost kórházba szállította.

Nagy mennyiségű szemét égett egy lakóház udvarán közel háromszáz négyzetméteres területen péntek délután Hajdúszoboszlón, a Nagy-szőlőskert dűlőben. A tűz átterjedt a szomszédos ingatlan egyik hat négyzetméteres melléképületére is. A hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.


Két személygépkocsi ütközött össze Püspökladány és Karcag között péntek este. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket.

Személygépkocsira szakadt egy négy méteres fa ága szombaton késő este Debrecenben, a Honvéd utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a faágat.

Veszélyesen megdőlt egy akácfa, egy épületet is veszélyeztetve szombaton reggel Balmazújvároson, a Keleti-főcsatorna közelében. A balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltói gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrész segítségével a veszélyt megszüntették.


Több riasztás érkezett a megye tűzoltóinak szombaton kora délután a viharos szél okozta károk felszámolására. Konyáron, a Sóstói úton egy fa villanyvezetékre szakadt. Itt a konyári önkéntes tűzoltók és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók az ágat eltávolították. Nagyhegyesen a kerékpárútra szakadt egy fa. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy láncfűrész segítségével távolították el a növényt.

Debrecenben, a Mátyás Király utcában, a Kristály utcában és a Fényes udvarban hasadt le egy-egy faág. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A Vámospércsi úton pedig egy fa ága lehasadt és a Zsuzsi vonat síne felé hajlott. A debreceni hivatásos tűzoltók emelőn keresztül láncfűrésszel távolították el az ágat. A vasúti közlekedés a beavatkozás idejére szünetelt.

Gépjárműre és kerítésre borult egy fa Debrecenben, a Hatvani István utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították a fát. A Nagyerdei körúton és a Nyíl utcán is parkoló autóra borult fa miatt avatkoztak be a debreceni hivatásos tűzoltók.


Száz méter hosszan égett a vasúti töltés mellett az aljnövényzet szombat délután Nyírmihálydiban, a Fürdő utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Nagy mennyiségű trágya égett Debrecen külterületén, Józsa közelében szombat délután. A debreceni hivatásos tűzoltók négy vízsugárral avatkoztak be. Az oltást egy erőgép is segítette.

Kerítésre borult egy nyárfa vasárnap délelőtt Nagyhegyesen, a Dózsa György utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottál el a fát.


Megdőlt és villanyvezetékre szakadt egy fa vasárnap délelőtt, Debrecenben a Vécsey utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Lesodródott az útról és a tetejére borult egy személygépkocsi tegnap kora délután a 471-es számú főúton Nyírmihálydi közelében. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet átvizsgálták, a kerekeire állították és elvégezték az áramtalanítást. Az autóban ketten utaztak, ők nem sérültek meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések