A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gerhard Schröder volt kancellár beperli a Bundestagot


Schröder azt szeretné, ha visszaállítanák volt kancellári kiváltságait.

A 78 éves Schrödert májusban fosztották meg közpénzből finanszírozott tisztségének betöltéséhez való jogától. A volt német kancellár viselkedése egyre nagyobb megdöbbenést váltott ki a német politikusok körében, ugyanis a háború kirobbanását követően nem volt hajlandó elhatárolódni Vlagyimir Putyintól, sőt, augusztus elején az orosz elnökkel tárgyalt.

A találkozót Volodimir Zelenszkij sem hagyta szó nélkül, úgy fogalmazott, „egyszerűen undorító, amikor az európai értékekkel rendelkező nagy államok egykori vezetői Oroszországnak dolgoznak, ami háborúban áll ezekkel az értékekkel”.

Schröder ügyvédje, Michael Nagel pénteken a DPA német hírügynökségnek elmondta, hogy pert indított a berlini közigazgatási bíróságon. A DPA által látott bírósági beadványban az áll, hogy a Schröder irodájának bezárásáról és a megmaradt személyzet átcsoportosításáról szóló döntés egy demokratikus jogállamban nem lehetséges.

Inkább egy abszolutista államra emlékeztet a döntéshozatal módját tekintve

idézi az ügyvédet a Portfolio. 

A portál hozzáteszi: az őt ért bírálatok miatt Schröder májusban lemondott az orosz állami olajvállalat, a Rosznyeft igazgatótanácsának tagságáról, és visszautasította a Gazprom igazgatótanácsi posztjára való jelölést is. Egy pozíciót azonban megtarthatott: Az orosz gázt a Balti-tenger alatt Németországba szállító északi áramlatot üzemeltető Nord Stream AG részvényesi bizottságnak elnöke.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések