A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Föld S. Péter: „Szent István nem üzent nekünk semmit”


A baloldali újságíró szerint „azt csak a politikusok találták ki, hogy a régiekkel üzentetnek”, mert azt a holtak „már nem tudják letagadni”.

Föld S. Péter a közösségi oldalán reagált a kormány azon döntésére, hogy az időjárási viszonyokra hivatkozva egy héttel elhalasztották a tűzijátékot, amelyet a szerző egyébként „pénzpocséklásnak” nevezett.

Majd arra is kitért bejegyzésében, hogy „innentől már majdnem minden magyar választó tudja, hogy nem a nyuszi tojja a piros tojást, valamint nem a Jézuska csempészi a fa alá az ajándékokat, elárulhatom a nagyközönségnek, hogy

Szent István nem üzent nekünk semmit”.

„István király volt, törvényeket hozott, amint az egy uralkodótól elvárhat. Tőlünk meg az volna elvárható, hogy most, a huszonegyedik században, nagy nemzeti ünnepeinken ne beszéljünk kényszeresen hülyeségeket” – folytatta a gondolatmenetét az újságíró.

Ezután ismét csak ráerősített a fenti gondolatra, majd hozzáfűzte, hogy István király „intelmeket intézett a fiához, Imre herceghez”. Föld S. ezek közül kiemelt egyet, amelyet véleménye szerint a leggyakrabban idéznek: „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsa, és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”

„Azt csak a politikusok találták ki, hogy a régiekkel üzentetnek”

Arról az ünnepi beszédekben elhangzó fordulatról, hogy a szent király mit üzen a ma emberének, az újságíró úgy fogalmazott, hogy „azt csak a politikusok találták ki, hogy a régiekkel üzentetnek, mert tudják, hogy nekik már nem hisz senki. Ezért kell a holtakhoz fordulni,

ők már nem tudják letagadni”.

Föld S. felhívta arra a figyelmet, hogy „utoljára Kossuth Lajos üzent, de ő sem az utókornak, hanem tehetős honfitársainak. Azt üzente nekik, hogy elfogyott a regimentje. Konkrét kérés volt ebben a mondatban: adjatok pénzt, paripát, fegyvert, különben mindnyájunknak el kell menni” – írta, utalva a ma is népszerű dalra, amely a fideszes rendezvényeken is fel szokott csendülni.

„Szent István, a márciusi ifjak, az 56-os pesti srácok, ha ma élnének, röhögnének ezen a mai, szánalmas bagázson” – zárta bejegyzését Föld S. Péter.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések