A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felminősítette Ukrajnát a Fitch Ratings


Nem érdemes most sem Ukrajnába vinni a befektetésre szánt pénzt, de egy fokkal kisebb lett az államcsőd veszélye - írja a HVG.

 
Nem pont ilyen hírekhez szoktak hozzá egy olyan országban, amely épp egy megtámadott fél egy háborúban: a Fitch Ratings javította az Ukrajnának adott besorolását. A hitelminősítő eddig a lehetséges második legrosszabb kategóriába, korlátozott csődhelyzetbe sorolta Ukrajnát – ez akkor jár általában, ha egy országnál nem látszik esély arra, hogy kifizesse a tartozásait, de hivatalosan még nem jutott el a fizetésképtelenségig -, most azonban ennél kettővel feljebb helyezte.

Persze azért senkinek nem ajánlják, hogy oda vigye a befektetéseit, a CC besorolás a 11-es skálán még így is a negyedik legrosszabb. A hitelminősítő magyarázata szerint nagyon magas hitelkockázatot jelent, de legalább nem a csőd közvetlen veszélyét - magyarázza a libsi lap.

A felminősítés azt követte, hogy Ukrajna külföldi hitelezői elfogadták az ország vezetőinek kérését, és két év haladékot adtak közel 20 milliárd dollár értékű tartozás törlesztésére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések