A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdőtűzbe futott bele egy vonat Spanyolországban, a kétségbeesetten menekülő utasok egy része megégett


Tíz utas megsérült, közülük hárman súlyosan, amikor megpróbáltak elmenekülni egy erdőtűzbe keveredett vonatból Kelet-Spanyolországban. A Valenciától északnyugatra található Bejís melletti tűz a heves szél miatt akkora lett, hogy több tűzoltónak is menekülnie kellett.


A mozdonyvezető arra kérte az utasokat, hogy maradjanak a szerelvényben, de néhányan pánikba estek. A vonat tolatására készült, de a lángok közeledtével az utasok betörték az ablakokat, és kimásztak. A menekülők közül néhányan égési sérüléseket szenvedtek, egy embert pedig kórházba szállítottak Valenciába. A spanyol jelentések szerint a legsúlyosabb égési sérüléseket egy 58 éves nő és egy 15 éves lány szenvedte el. A vonaton maradtak közül senki sem sérült meg.

A vonat a közeli Caudiel állomásra ment vissza. A sínek mellett menekülő utasok újra felszálltak a vonatra, ahol ellátták a sérülteket.


Több mint kétezer embert evakuáltak Bejísből és a szomszédos településekről. A castellóniai tűzoltóság videót osztott meg arról, ahogy a tűzoltók több méter magas lángok elől menekülnek. A tűzoltók szerint hogy akár hatezer hektár területet is elpusztíthatott a tűz.

Spanyolországban 2022-ben eddig csaknem 400 erdőtűz pusztított, és az EU becslései szerint 275 ezer hektár égett le. Az idén a szokásosnál háromszor gyakoribbak az erdőtüzek Európában a hőség és a szárazság miatt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések