A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emelnék Ukrajnában a hadkötelezettség korhatárát


A törvénymódosítási javaslat értelmében a 60 év feletti férfiakat is behívhatnák a seregbe az általános mozgósítás idején. 

Az internetua.com híre szerint az ukrán parlament egyik képviselője azzal a törvénymódosítási javaslattal állt elő, hogy a 60 év feletti férfiakat is behívhassák a seregbe az általános mozgósítás idején – adta hírül a KárpátHír.

A Golosz parlamenti frakciójának tagja szerint „nagyon sok 60 év feletti ukrán állampolgár” szeretne belépni a hadseregbe és az orosz megszállók ellen harcolni. Ám a hatályos törvény szerint a 60. életévüket betöltött személyek már nem hadkötelesek, nem lehet őket katonának verbuválni.

Az ukrán honatya ezen a szerinte áldatlan állapoton kíván változtatni oly módon, hogy megemelné a hadkötelezettségi korhatárt. 

Igaz, a törvényjavaslat nem vonatkozna mindenkire. Csak azok a 60 évesnél idősebb férfiak ölthetnék magukra az egyenruhát, akik önként jelentkeznek katonai szolgálatra.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések