Hirdessen itt

Brutálisat kaszál a Gazprom a gázháborún


Rekordbevétel, osztalékfizetés, a szankciók hatása nem érzékelhető. Sőt.


A Gazprom orosz gázipari óriás 2022 első félévében rekordszintű, 2,5 billió rubel (41,75 milliárd dollár) nettó nyereséget ért el, és igazgatótanácsa időközi osztalék kifizetését javasolta, miután 1998 óta először kihagyta az éves kifizetést – közölte a vállalat kedden.

A Gazprom osztalékfizetése érzékeny kérdés a piac számára, amely csalódott volt az orosz kormány, a Gazprom fő részvényese júniusi döntése miatt, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi eredmények után.

A szankciós nyomás és a kedvezőtlen külső környezet ellenére a Gazprom-csoport 2022 első félévében rekord bevételekről és nettó nyereségről számolt be,

miközben a nettó adósságot és a tőkeáttételt minimálisra csökkentette” – mondta Famil Sadygov, a Gazprom vezérigazgató-helyettese a közleményben.

A kiigazítások után az osztalékfizetés alapja elérte a 2,4 billió rubelt – mondta Szadygov.

A nyugati országok példátlan gazdasági és pénzügyi szankciókat vezettek be Oroszország ellen, miután február 24-én megkezdte az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai hadműveletet. A példátlan nyereség nem a szankciók sikerességét húzzák alá.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések