A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bogár László: A Szovjetunió összeomlása óta folyamatosan provokálja a Nyugat Oroszországot


A közgazdász szerint a háború megértésében kulcsfontosságú, hogy az okok keresésében meddig megyünk vissza.

Bogár László az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt. A műsorban a közgazdász részletesen vélekedett arról, hogy a jelenleg folyó háború kapcsán nem mindegy, hogy az okok keresésében meddig megyünk vissza.

Elemzése szerint mindig az a kérdés, hogy meddig megyünk vissza a történetben. „Ha csak február 24-éig megyünk vissza, akkor fegyveresen megtámadtak egy szuverén országot, ez ellen minden jó érzésű embernek tiltakoznia kell. De lehetőség van arra, hogy az előzményeket is megvizsgáljuk;

a Szovjetunió felbomlásának időszakáig célszerű visszamenni”

– fogalmazott.

Szerinte a nyolcvanas évek felé világossá vált, hogy megváltozik a globális hatalmi egyensúly, az egész világ nagyon örült annak, hogy fegyveres erőszak nélkül, szinte barátságosan zajlott le ez a változás, egészen a német újraegyesülésig. Ugyanakkor szerinte Moszkvának fennmaradt egy jogos igénye arra, hogy meggyengült ezeréves hatalma birtokában ne a legellenségesebb hatalmak legyenek a határainál, állandó fenyegetést jelentve,

ezt célszerű tiszteletben tartani” – utalt a NATO kötelékében lévő amerikai katonai jelenlétére.

A közgazdász szerint 2014 óta mintha ki is akarná provokálni, hogy Oroszország meggondolatlanságot kövessen el.Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések