A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz külügyminisztérium felszólítja Pristinát és "a mögötte állókat", hogy hagyják abba a provokációkat


Az orosz külügyminisztérium felszólítja Pristinát és az Egyesült Államokat, valamint a mögötte álló Európai Uniót, hogy hagyják abba a provokációkat és tartsák tiszteletben a koszovói szerbek jogait – közölte Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

 
"Felszólítjuk Pristinát és az Egyesült Államokat és a mögötte álló EU-t, hogy hagyják abba a provokációkat, és tartsák tiszteletben a koszovói szerbek jogait" - mondta a diplomata az orosz külügyminisztérium Telegram csatornáján közzétett hivatalos kommentárjában.

Hangsúlyozta, hogy a koszovói események alakulása az Európai Unió közvetítői küldetésének kudarcáról tanúskodik. Zakharova szerint "ez is egy példa arra, hogy milyen helyet készítettek elő Belgrádnak az Európai Unióban, de facto felajánlva neki, hogy beletörődik honfitársai jogainak hiányába".

Az orosz külügyminisztérium képviselője megjegyezte , hogy a diszkriminatív "szabályokat" bevezetni szándékozó pristinai "hatóságok" szándékosan súlyosbítanak, hogy hatalmi forgatókönyvet indítsanak el.

„A pristinai „hatóságok” döntése, miszerint augusztus 1-jén megkezdik az indokolatlan diszkriminatív „szabályok” alkalmazását a helyi szerbek személyi okmányainak és regisztrációs számának kényszerű pótlására, újabb lépés a szerb lakosság Koszovóból való kiűzése felé. a koszovói szerb intézmények kizárása onnan, amelyek biztosítják a szerbiai lakosok jogainak védelmét az Albin Kurti "miniszterelnök" által vezetett pristinai radikálisok önkényétől" - mondta Zaharova kommentárjában.

Hozzátette: "a koszovóiak vezetői tudják, hogy a szerbek nem maradnak közömbösek, ha a szabadságjogaikat közvetlenül megtámadják, és szándékosan eszkalálnak egy katonai forgatókönyv elindítása érdekében".
 
Zakharova megjegyezte, hogy "Belgrád is élen jár a támadásban, amelyet a Nyugat ráadásul koszovói albánok kezével akar semlegesíteni".

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések