A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Adományt küldtek Kecskemétről Beregszászra


Beregszászra újabb segélyszállítmány érkezett az orosz-ukrán háború elől menekülőknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának köszönhetően.

2022. augusztus 18-án szerdán délelőtt újabb adomány indult útnak Kárpátaljára, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának Hoffmann utcai telephelyéről. Az egy tonnányi tartós élelmiszerből, higiéniai termékekből, ruhákból és takarókból álló segélyszállítmány késő délután érkezett Beregszászra - adta hírül a hiros.hu.

Makuk János, a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat vezetője telefonon jelentkezett a helyszínről. A háború következtében megfizethetetlen kategóriába kerültek az élelmiszerárak nagyon sok ember számára, ezért most a lehető legnagyobb segítség az élelmiszer nem csak Kárpátaljára, hanem egész Ukrajnába - hangsúlyozta Makuk János.

Főleg az időseknek és a nagycsaládosoknak van szükség támogatásra. Hamarosan kezdődik az iskola, jelenleg az is kérdéses, hogyan tudják elindítani az oktatást. Nagyon sok gyermek online oktatásban fogja kezdeni a tanévet, aminek a hatékonysága sokkal gyengébb, mint a jelenlétinek, ezt tapasztaltuk mi is a két év covid alatt - fűzte hozzá. Azt is elmondta, hogy az idősek számára a tüzelőanyag beszerzése is nagyon fontos feladat.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések