A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Zelenszkij személyes utasítására végrehajtott offenzíva 1200 fős veszteséget okozott az ukrán erőknek


Az orosz csapatok egy nap alatt több mint 1200 fegyverest semmisítettek meg az ukrán hadsereg sikertelen offenzívájának eredményeként a Mikolajiv-Kryvyi Rih és egyéb irányokban – közölte az orosz védelmi minisztérium.


“A Zelenszkij személyes utasítására Mikolajiv-Krivorizsszkij és más irányokban végrehajtott ukrán offenzíva vereségének következtében az ellenség nagy veszteségeket szenvedett. Az orosz csapatcsoport hatékony akciói egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót és több mint 1200 ukrán katonát semmisítettek meg” – közölte a minisztérium.

Az orosz csapatok legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők 128. önálló hegyi rohamdandárjának Nyugat-Ukrajnából átvezényelt egységeit, közülük öt katona letette a fegyvert és megadta magát.

Emellett az orosz légierő repülőgépei öt ukrán parancsnoki pontot, három fegyver- és lőszerraktárt, valamint 52 tüzérségi egységet semmisítettek meg – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Ezenkívül az orosz hadsereg a Donyecki Népköztársaságban lévő Kosztyantyinivka falu közelében felszámolta a nacionalista Kraken alakulat több mint száz fegyveresét és külföldi zsoldosokat.

A Dnyipropetrovszki területen lévő Alekszandrovka falu közelében több mint 200 fegyverest, köztük mintegy 40 külföldi zsoldost is sikerült likvidálniuk.

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy a hazai légvédelmi eszközök lelőtték az ukrán erők két Szu-25-ös repülőgépét Mikolajiv régióban, valamint öt pilóta nélküli légi járművet Harkov régióban.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések