Hirdessen itt

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség emberei az ukrán színésznek hajbókoltak, hogy Putyin engedje be őket a zaporizzsjai atomerőműbe


Józan paraszti ésszel átgondolva ez nem egyéb, mint a  nyugat újabb feszültséggenerálása a háború folytatására. Mert ha nem így van, akkor mi a faxt kerestek a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség emberei az ukrán színésznél?

Rafael Grossi, a hivatal elnöke már találkozott Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.  

Szerda reggel indult el az ukrán fővárosból a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttsége a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában található atomerőmű felé. 

Rafael Grossi reményét fejezte ki, hogy az ügynökségnek sikerül állandó missziót létrehoznia az Európa legnagyobb atomerőművének számító zaporizzsjai létesítmény folyamatos ellenőrzésére. 

A nemzetközi szervezet embereinek érkezésével kapcsolatban pontos, megerősített információ nem jött nyilvánosságra. 

A Guardian szerint csak csütörtökön léphetnek majd az atomerőmű területére a küldöttség tagjai, akiket a hírek szerint egy zaporizzsjai szállodában helyezhettek el. 

Tisztában vagyunk vele, hogy háborús zónába megyünk”

– közölte korábban Grossi.

Az ukrán és az orosz fél egyaránt szorgalmazta a látogatást, és egymást vádolta azzal, hogy támadásokkal veszélyeztetik az atomerőmű biztonságát, kockáztatva ezzel egy esetleges nukleáris balesetet.

Egyetlen órára sem csökken egy esetleges, orosz akció miatt bekövetkezett radioaktív katasztrófa veszélye”

– mondta kedden este Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök és az atomenergia ügynökség vezetője kedden Kijevben egyeztettek, ám részleteket az ukrán elnöki hivatal nem közölt. A napokban érkező küldöttségbe 14 szakértő kapott helyet Lengyelországból, Litvániából, Kínából, Szerbiából, Franciaországból, Olaszországból, Mexikóból, Albániából, Jordániából és Észak-Macedóniából.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések