A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A koszovóiak lövöldöző szerb "terroristákról" beszélnek, Vucic békéért imádkozik


Forró a helyzet a Balkánon. Mint ismert, az este konfliktusról szóltak a hírek. 

Albin Kurti, a Koszovói Köztársaság miniszterelnöke a Facebookon közzétett egy nyilatkozatot, amelyben azt írta, hogy "terrorista fegyveres csoportok", amelyeket szerinte a szerb kormány "irányít és finanszíroz", ma tüzet nyitottak a koszovói rendőrségre Észak-Koszovóban.

"A következő órák, napok és hetek kihívást és problémát jelenthetnek. A jól ismert szerb nemzeti sovinizmussal állunk szemben - mondta.

Éjjel-nappal dolgozni fogunk, a feladataink csúcsán leszünk, önökért, mint állampolgárokért és demokratikus köztársaságunkért" - tette hozzá.

Visegrád 24 on Twitter: "Kosovo PM Albin Kurti says that armed groups controlled by the Serbian government fired shots today in Northern Kosovo."The days ahead can be challenging. We're facing the type of Serbian chauvinism that we know well". pic.twitter.com/3kkOoyZNAU / Twitter"

Kosovo PM Albin Kurti says that armed groups controlled by the Serbian government fired shots today in Northern Kosovo."The days ahead can be challenging. We're facing the type of Serbian chauvinism that we know well". pic.twitter.com/3kkOoyZNAU


A szerb elnök 21 órakor beszélt a nemzetéhez

Aleksandar Vučić:

"Békét kérek, békéért imádkozom.  Felszólítom a szerbeket és az albánokat is - őrizzék meg a békét. A hangulat felforrósodott, a szerbek nem tűrnek több kegyetlenséget, szinte letérdeltem előttük és könyörögtem nekik, végül ígéretet kaptam.  A helyzet nagyon bonyolult."

Vladimir Djukanovic, a kormányzó SNS (jobboldal | szerb konzervatívok) parlamenti képviselője is kommentálta az eseményeket:

Ezt írta a Twitteren:

 "Folyamatosan arra gondolok, hogy Szerbia kénytelen lesz elkezdeni a Balkán denazifikálását. Szeretnék tévedni."

Ana Brnabić szerb miniszterelnök szerint Kurti koszovói miniszterelnök ma a Balkán szégyene:

"Minden, amit ma látunk, Kurti egyoldalú lépéseinek eredménye. Szerbia semmit sem tett a válság kirobbantásáért, a koszovói és metohiai szerbek egyáltalán nem tettek semmit. Éppen ellenkezőleg, ez a koszovói szerbekkel szembeni több éves visszaélés és a nemzetközi megállapodások semmibevételének eredménye."

Ropognak a fegyverek, szólnak a légvédelmi szirénák a szerb-koszovói határnál (Videók)

Főoldal Szerbia Ropognak a fegyverek, szólnak a légvédelmi szirénák a szerb-koszovói határnál (Videók) Koszovó északi, szerbek lakta területein megszólaltak a légvédelmi szirénák, és az emberek barikádokat építenek - írja a Vecernje Novostyi honlapja. Legmagasabb készültségbe helyezték a szerb hadsereget.



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések