A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bírósághoz fordul a Ryanair: mert nem akarja Magyarországnak fizetni a büntetést


A Ryanair fellebbezett, nem hajlandó kifizetni a hatalmas bírságot Magyarországnak. 

A Ryanair fapados légitársaság szerdán közölte, hogy bírósághoz fordult, miután Magyarország pénzbírságot szabott ki, amiért a többletnyereség megcélzására irányuló iparűzési adó költségeit az ügyfelekre hárította, már meglévő repjegyek esetében is...

Mint ismert, június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, amelynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság a mai napon jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint.

A fellebbezésre harminc napja volt a légitársaságnak, amelyet a vállalat már korábban is megerősített.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary egy nyilatkozatában kijelentette, hogy az uniós jog garantálja a légitársaságok szabad árát, és a visszamenőleges adók áthárítását a fogyasztókra. O'Leary szerint a veszteséges magyarországi légitársaságokra többletadó kivetése megmagyarázhatatlan, és csak azt sikerül elérni, hogy a Magyarországra/országról való repülés drágább és kevésbé versenyképes legyen a többi közép-európai repülőtérhez képest - írja a Reuters.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések