A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A belga miniszterelnök öt-tíz nehéz télről beszél egész Európában


Alexander De Croo borúlátó Európa jövőjével kapcsolatban.

Alexander De Croo belga miniszterelnök augusztus 22-én egy kikötőjébe tervezett látogatása során arra figyelmeztetett, hogy az országának hosszú távú gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie a háború miatt kialakult enerigaválság miatt.

Bár De Croo megerősítette meggyőződését, hogy Belgium túljut a nehézségeken, a beszédének elején nem volt túl optimista:

A következő öt-tíz tél nehéz lesz. Egész Európában nagyon nehéz helyzet van kialakulóban. Egyes ágazatok komoly nehézségekkel küzdenek a magas energiaárak miatt”

– mondta a sajtónak az ICO Terminals kikötőkezelő vállalatnál tartott találkozóján.

A szervezet vezetője, Hans Maertens csatlakozott a miniszterelnök véleményéhez, és „súlyos felhőkről beszélt a flamand gazdaság felett”, amelyek sok vállalkozást terhelnek.

„Figyelemmel kísérjük a helyzetet, de világosan kell látnunk: a következő hónapok nehezek lesznek, a következő tél is nehéz lesz. A legjobbakban reménykedve kell majd kilábalnunk belőle, miközben fel kell készülnünk a legrosszabbra. És ha a helyzet végül jobbnak bizonyul a vártnál, akkor is hasznos volt felkészülni” – mondta De Croo a sajtónak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések