Hirdessen itt

Walesa: Fel kell darabolni Oroszországot és 50 millió alá kell csökkenteni a lakosságát


A „Szolidaritás” egykori vezetője szerint a Nyugatnak föl kellene lázítania Oroszország népeit.

A PestiSrácok szúrta ki, hogy Walesa az LCI francia hírtelevíziónak azt mondta: „a világ biztonságának megteremtéséhez arra lenne szükség, hogy felkelést robbantsanak ki az Oroszország által korábban annektált népek körében”. „Még ha Ukrajna meg is nyeri ezt a háborút, öt év múlva ugyanide jutunk, tíz év múlva pedig egy másik Putyin bukkan majd föl” – mondta az egykori lengyel elnök. „Hogy elkerüljük ezt a forgatókönyvet, ki kell kényszerítenünk, hogy megváltozzon az orosz politikai rendszer, vagy pedig

felkelést kell szítani Oroszországban” 

– javasolta. Hacsak nem történik teljes politikai rendszerváltás Moszkvában, a világ biztonságát kizárólag a jelenlegi Oroszország feldarabolásával lehet biztosítani, amely ma még mindig egy birodalom Walesa szerint. „Az oroszok által beolvasztott népeket népeket fel kell lázítani. Vagy meg kell változtatnunk Oroszország politikai rendszerét, vagy 50 millió lakos alá kell csökkentenünk a lélekszámát” –mondta.

Bár Walesa elismeri, hogy a Nyugatnak is fűződnek saját érdekei ahhoz, hogy befolyását és hatalmát kiterjessze, de ezt szerinte demokratikus eszközökkel, tehát legitim módon éri el: „Meg kell értenünk, hogy

a Nyugat a NATO-n és az EU-n keresztül érvényesíti hatalmát, terjeszkedik, de ezt demokratikus eszközökkel teszi, míg Oroszország ugyanezt erőszakkal”.

A Szolidaritás egykori vezetője szerint a világ ismét kettéválik: „Most két rendszer van: vannak egyfelől a demokratikus országok és a NATO, amelyek demokratikus eszközökkel, a népek döntéseinek kikérésével akarnak terjeszkedni, másfelől itt van Oroszország és Kína, amelyek az annexió régi módszeréhez folyamodnak” – teszi hozzá Wałęsa.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések