Két eltűnt bv-s dolgozót keresnek a Kis-Duna híd alatti szakaszán.


A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az alábbi közleményt adta ki:

Vízben tűntek el a büntetés-végrehajtás munkatársai

Szolgálati feladataik ellátása során tűnt el két kollégánk a vízben Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen ma délelőtt.

Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, melynek során – eddig nem ismert okból – a vízben elmerültek. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnt kollégáinkat.


A duol.hu azt írja: a híd aljától körülbelül 5-7 méterre (Dunaújváros irányába) egy nagyon veszélyes, mély - egyes információk szerint 15-20 méteres gödör van, amely természetes módon alakult ki a híd pillérei után keletkezett örvények miatt: olyan erős sodrása van, hogy ha valakit elkap, akkor egyszerűen nem tud felfelé-kiúszni belőle.

A helybéliek szerint az örvény már több áldozatot is követelt, volt egy kisgyermek és katonatiszt is, akik az örvény miatt ezen a helyen fulladtak bele a Dunába.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!