A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videón, ahogy Polgár Judit egy madridi parkban legyőzi az ötszörös sakkvilágbajnokot


A magyar sakkozó percek alatt felülkerekedett ellenfelén, Magnus Carlsent-en. 

Szombat este került fel a Youtube-ra egy videón, amelyen az látható, hogy egy madridi parkban Polgár Judit pár perc alatt úgy megforgatja a 32 éves norvég sakkvilágbajnokot, Magnus Carlsent-t, hogy az ötszörös címvédő végül feladta a játszmát.

Feltehetőn nem véletlen futottak össze

A 444.hu felidézte, hogy bár a 45 éves magyar sakkozó 2015-ben visszavonult a versenyzéstől, „specialitása” a világbajnokok megverése: összesen tizenegy férfi világbajnokot győzött már le klasszikus vagy rapid sakkban.


A portál a videó kapcsán arról írt, hogy jelenleg Madridban zajlik a sakkvilágbajnokjelöltek nyolcas tornája, ahol azt döntik el, hogy ki lesz Carlsent kihívója.

Vészforgatókönyveket gyárt a Nemzetközi Sakkszövetség

Hozzátették, Carlsen korábban azt közölte, hogy csak Alireza Firouzjával, a francia színekben versenyző iráni „csodagyerekkel” hajlandó megmérkőzni, mert a többiek játéka nem érdekli, és inkább lemond a címéről, sőt a visszavonulását is belengette. 

A Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE már vészforgatókönyveket gyárt arra az esetre, hogyha a norvég versenyző valóban nem lenne hajlandó címmeccset vívni a hivatalos jelölttel – írta a 444.hu.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések