A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videón, ahogy elmenekülnek a rendőrök a texasi iskolai lövöldözéstől


A rendőrök percekkel a támadó után megérkeztek már az iskolához, mégis 77 percet vártak, mire betörtek az osztályterembe. 

Közzétette egy helyi lap a május 24-i texasi iskolai mészárlás idején a biztonsági kamerák által készített felvételeket, amelyek újabb bizonyítékát adják annak, hogy a rendőrség döbbenetesen lassan reagált a fegyveres ámokfutásra. A publikált videókon fegyveres, védőöltözetet viselő rendőrök láthatók az uvaldei iskola folyosóján, az osztályterem előtt, ahol a fiatal támadó 19 kisdiákot – tíz év körüli gyerekeket – és két tanárt lőtt agyon. A rendőrök több mint egy órát vártak, mielőtt bementek az osztályterembe, és az ámokfutót lelőve véget vetettek a gyilkolásnak – írja a HVG.

A felvételt eddig nem hozták nyilvánosságra, így az most újra dühös reakciókat váltott ki a dél-texasi kisvárosban,

ahol a rendőrök felelősségre vonását és az eddigieknél részletesebb magyarázatot követelnek. A texasi törvényhozók vezette hivatalos vizsgálóbizottság korábban azt közölte, hogy a lakosoknak először vasárnap mutatja be a videót, valamint több mint negyven tanú többhetes, zárt ajtók mögött tett vallomása után megosztják, mit állapítottak meg.

Az iskola folyosói kamerájának felvétele szerint két rendőr már percekkel a fegyveres belépése után megközelítette az osztálytermeket,

majd a lövések hangjai közepette visszafutottak.

Steve McCraw, a texasi közbiztonsági minisztérium igazgatója szerint a videó „ijesztő bizonyítéka” annak, hogy a rendőrségi akció kudarcot vallott. McCraw már korábban elismerte, hogy a rendőrség hibázott azzal, hogy nem rohamozta meg azonnal a termet. Akkor azt mondta: a helyszínen tartózkodó rendőrkapitány úgy gondolta, hogy a támadó, Salvador Ramos elbarikádozta magát az osztályteremben, és a gyerekek már nincsenek közvetlen veszélyben, ezért a rendőrségnek van ideje felkészülni a rohamra.



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések