A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnába utazik a gabonaválság miatt Nagy István agrárminiszter


A háború kitörése óta a magyar kormányból eddig egyedül Szijjártó Péter látogatott Ukrajnába.


„Indulás Ukrajnába, mert a világnak szüksége van a gabonára” – osztott meg egy fotót Nagy István agrárminiszter szerda reggel még Budapestről. A háború kitörése óta a magyar kormányból egyedül Szijjártó Péter külügyminiszter látogatott Ukrajnába, február 27-én Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával találkozott a kárpátaljai Csap településen. Júniusban Zelenszkij ukrán elnök meghívta Orbán Viktort, ám a miniszterelnök még nem fogadta el a meghívást.

„Ahogy megszokhatták, a miniszterelnök minden hivatalos nemzetközi programjáról kellő időben tájékoztatást adunk a szerkesztőségeknek” – válaszolta a Telexnek Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan. A lap emlékeztet:

pár napja Ruszin-Szendi Romulusz a Magyar Honvédség parancsnoka egy katonai delegációval járt Ukrajnában,

és meglátogatott több olyan helyszínt, ahol az ukránok szerint az oroszok háborús bűnöket követtek el, például Irpinyt és Borogyankát. Ezenkívül jártak még többek között Mikolajivban, Odesszában és Harkivban, valamint a kijevi Nemzeti Történelmi Múzeumot is megnézték, ahol több szétlőtt orosz katonai felszerelést és járművet is kiállítottak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések