A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Többen szavaznának most a Fideszre, mint április 3-án


Tavasszal a lakosság 36 százaléka döntött amellett, hogy a pártra szavaz, azonban az adatok szerint még tovább bővült a támogatóik száma.


Az IDEA Intézet kutatásából kiderült, elkezdődött a Fidesz peremszavazóinak lassú lemorzsolódása, ám még így is többen szavaznának most a pártra, mint április 3-án, ami egészen meglepő eredménynek számít a jelenlegi "megszorítások" mellett.

A július 9. és július 20. között készített reprezentatív felmérés alapján a Fideszhez közepesen kötődő szavazók körében nem befolyásolná a döntésüket "a rezsicsökkentés részleges eltörlése és a katatörvény módosítása."

Bár a teljes népesség körében 6, a biztos szavazók esetében 3 százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága májushoz képest, mégis ők viszik a prímet, mint a legnépszerűbb párt – derül ki az RTL.hu beszámolójából.

A választások utáni győzteshez húzás jelen esetben is rövid életűnek bizonyult a peremszavazók körében, viszont a Fidesz táborának érdemi része egyben maradt. Sőt, április 3-án a lakosság 36 százaléka szavazott a Fideszre, most azonban ez a szám megemelkedett, immár 37 százalék szavazna a pártra.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések