A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 10 migráns teteme heverhet az erdőben


Délután egy óra körül a makkhetesi erdőhöz érkezett Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, aki a jelenlevő újságíróknak elmondta, hogy a közkórháztól származó információk szerint eddig egy halottja van a két migránscsoport közötti összecsapásnak - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A polgármester hozzátette, hogy egy 2006-os születésű lányt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentősök: őt azonnal megoperálták, de az állapota továbbra is nagyon súlyos és életveszélyes.

Bakić szerint eddig összesen nyolc személy kerül kórházba, több halottról hivatalos információ egyelőre nincs, de nem hivatalosan a halálos áldozatok száma, akiknek a holttestei az erdőben vannak, meghaladja a tízet is.

A polgármester arról is beszélt, hogy a rendőrség napi szinten szállítja a migránsokat a preševói befogadóközpontba, és a magánszemélyeket okolta azért, hogy a menekültek folyamatosan vissza tudnak térni a határ közelébe, mivel ők azok, akik a személygépkocsijaikkal lehetővé teszik, hogy a migránsok pár nap alatt megtegyék a Preševo-Szabadka útvonalat.

Aleksandar Vulin belügyminiszter mintegy két órája érkezett meg a helyszínre, de egyelőre a terepszemlét folytatja, s csak utána áll majd az újságírók elé, hogy első kézből értesítse a nyilvánosságot a migránscsoportok közötti leszámolás tragikus következményeiről.

Korábban írtunk arról, hogy a szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták. A mentők folyamatosan szállítják a sérülteket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések