A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több kormányzati projektnél is csökkennek a költségek


A kormányhatározat szerint a minisztériumoktól és a pénzügyi alapoktól zároltak forrásokat. 

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent egy kormányhatározat, amely szerint a különböző minisztériumoknál és pénzügyi alapoknál összesen 416 milliárd forintot zároltak, mivel csökkenteni kell bizonyos kiadásokat. Nemrég arról is esett szó, hogy különféle projekteken a kormánynak összesen 1150 milliárd forintot kellene megspórolnia két év alatt – írja az Index.

A kormányhatározat szerint a minisztériumoktól és a pénzügyi alapoktól zároltak forrásokat, összesen 415,8 milliárd forint értékben. A dokumentum szerint ezeknek az összegeknek a zárolásáról július 20.-ig kell intézkednie a pénzügyminiszternek, méghozzá azért, mert a kormány bizonyos kiadásait összesen 152,5 milliárd forinttal csökkenteni kell.

Minderre pedig azért van szükség, mert – mint a kormányhatározat egyik mellékletében látható – több kormányzati projektnél is csökkenteni akarják a költségeket. Ebben leginkább a Paks II projekt érintett, ahol a beruházási források 100 milliárd forinttal csökkennek.

A határozatban a kormány felkérte a zárolásban érintett szervezetek vezetőit arra, hogy „tegyék meg felajánlásukat a 2022. évi államháztartási egyensúly megőrzésének biztosításához”, vagyis dolgozzák ki, hogy miként lehetne megvalósítani a kiadások előirányzott, 152,5 milliárdos csökkentését. Ha ez megtörténik, akkor a zárolt összegek újbóli megnyitására a pénzügyminiszter engedélyével kerülhet majd sor.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések