A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

The Telegraph: Igaza van-e Orbán Viktornak az ukrajnai háborúval kapcsolatban?


A kormányfő békekötést célzó felhívása magyar szempontból a jelen helyzetben észszerű lehet ugyan, hosszabb távon azonban ebbe nemcsak Magyarország, de a Nyugat is belerokkanna – írja a konzervatív lap. 

Orbán Viktor miniszterelnök ukrajnai békekötést célzó felhívása magyar szempontból a jelen helyzetben észszerű lehet ugyan, hosszabb távon azonban ebbe nem csak Magyarország, de a Nyugat is belerokkanna – írta a kormányfő múlt hétvégén a Tusványos fesztiválon elmondott beszédét elemző véleménycikkében a The Telegraph publicistája. A cikkíró szerint az európai vezetők között kirívónak számít az a pesszimizmus, ahogy a magyar kormányfő Ukrajna győzelmi esélyeit látja, de az áprilisi választási győzelmét megelőzően a magyaroknak a háborúból való kimaradást ígérő, és a magyar gazdaság helyzetét a békekötéssel összekapcsoló érvrendszerrel operáló Orbán elsősorban nem is az ukrán érdekeket tartotta szem előtt beszéde megfogalmazásakor.

A magyar kormányfő a „morális abszolútumok” elutasításával sincs egyedül Közép-Európában, hiszen a régió lakossága mélyen megosztott maradt e kérdésben, annak elismerése azonban, hogy nem mindenki osztja a nyugat álláspontját, nem jelenti szükségszerűen, hogy az hibás lenne. A pacifista érvelés vonzó lehet ugyan, még ha önérdekből fakad is, de az ukrajnai háború kapcsán az erkölcsi érzék háttérbe helyezése olyan világ kialakulásához vezetne, melyben csak az erő törvénye érvényesül, és amelyben Magyarország a „nyugati hegemóniánál” sokkalta veszedelmesebb erőkkel lenne kénytelen szembenézni – írta a The Telegraph publicistája.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések