A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tamás Gáspár Miklós: Orbán téved, ha azt hiszi, hogy keresztyén


„Ez náci beszéd, amelyet Orbán Viktor támogatóinak épp oly kevéssé kellene tűrniük, mint ellenfeleinek” – szögezte le a filozófus. 

A magyar miniszterelnök ismét fölállítja a fasiszta-náci alaptézist: a fajok nem egyenlők – írta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Transtelexnek. A téma Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde volt, ahol arról beszélt a kormányfő, hogy „egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúak lenni”.

TGM szerint a miniszterelnök arra utalt, hogy a magyarok és más kelet-európaiak szoros érintkezése afrikai, közel-keleti és ázsiai eredetű fajokkal a „mi” magasrendű szellemi és fizikai alkatunk lezüllését eredményezi, „hozzáromlunk a vademberekhez”. Majd kijelentette,

„ez náci beszéd, amelyet Orbán Viktor támogatóinak épp oly kevéssé kellene tűrniük, mint ellenfeleinek”.

A filozófus szerint, ha minden ember szellemi és erkölcsi értelemben egyenlő, akkor a fajkeveredés ellenzése abszurdum. „És viszont. Aki a fajok közötti különbséget olyan radikálisnak tartja, hogy állami erővel védené meg a honi lakosságot a fajkeveredéstől, az nem keresztyén. Vagyis téved, ha azt hiszi, hogy keresztyén” – írta.

TGM arról is írt, hogy a rasszista „politika” nem magyarországi honpolgárokra vonatkozik, hanem külföldiekre: a „migráns”-nak nevezett menekültekre és bevándorlókra.

Úgy véli, nem csak beszél Orbán a fajüldözésről, hanem csinálja is, amikor a zéró bevándorlás politikáját folytatja

és a hozzá közeli sajtóban ázsiai, közel-keleti, afrikai „migránsokról” manipulált hír- és álhírhullámok számolnak be.

A filozófus végül arra jutott, hogy „Orbán keresztyén és náci-fasiszta színben egyaránt föl akar tűnni, amit hosszabb távon (tehát több mint félóráig) nem lehet megcsinálni, csak kétlelkű, hipokrita közönséggel”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések