A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját nagymamáját akarta kirabolni Hernádnémetiben és azzal fenyegette, megöli


A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. július 1-jén hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki saját nagyanyját akarta kirabolni Hernádnémetiben.


Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 októberében lopási szándékkal ment be nagyanyja házába, ahol a tűzifát akarta egy zsákba bepakolni. Amikor a sértett hazaérkezett, kérlelni kezdte unokáját, hogy ne lopja meg őt. A vádlott ekkor készpénzt kezdett tőle követelni és azzal fenyegette, hogy megöli. Az idős nő azt állította, nincs pénze, mire a férfi ököllel arcon ütötte a nagyanyját, majd ruházatát próbálta átkutatni, amikor a szomszéd – felfigyelve a sértett kiabálására – sietett a segítségére és kikísérte a vádlottat az ingatlanból, aki azonban később őrjöngve tért vissza és dühében értékes műszaki cikkeket tört össze és ismét életveszélyesen megfenyegette a sértettet. Az idős nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete, lopás vétségének kísérlete és rongálás vétsége miatt 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben az ügyész, illetve a vádlott és védője is fellebbezett.

A törvényszék másodfokú tanácsa az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a vádlott szabadságvesztés-büntetését, illetve mellékbüntetését is 7-7 évre enyhítette. A törvényszék további enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott rablási cselekménye kísérleti szakban rekedt, valamint azt, hogy a férfi megbánó magatartást tanúsított, nagyanyja pedig megbocsátott neki.

Az ítélet jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések