Hirdessen itt

Parragh: Kissé erőteljesre sikerült a KATA szigorítása


Parragh szerint a kisadózó vállalkozók tételes adózása a jelenlegi formájában fenntarthatatlanná vált. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét a Világgazdaság kérdezte a hétfőn benyújtott KATA-szigorításról, a szakember szerint a testület egyetért abban a kormánnyal, hogy a kisadózó vállalkozók tételes adózása a jelenlegi formájában fenntarthatatlanná vált, azonban nem értenek azzal egyet, hogy már szeptembertől bevezetik az új szabályozásokat, ők a januári bevezetést preferálnák.

A tervezet illeszkedik abba az irányba, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eredetileg javasolt, ugyanakkor kissé erőteljesre sikerült. Az MKIK várja a végleges döntést, és nem dolga minősíteni a politikai akaratot"

– fogalmazott Parragh László, aki azzal folytatta, hogy a kamara kalkulációi szerint az új törvény hatására a mintegy 450 ezres katás adózói kör nagyon jelentősen lecsökken. Az MKIK elnöke szerint számos olyan adónem létezik, amely átveheti a kata szerepét.

Elmondása szerint a KATA átalakításának az az alapszituációja, hogy egyre többen ismerték fel, hogy ezt az adózási formát választva kedvezményesen kerülhető ki a közteherviselés.

Nem csalás történt, hiszen egy kiskapu kihasználásáról van szó. Aki ezzel élt, logikusan tette. Csakhogy eközben a munkavállalók 85 százaléka teljeskörűen adózott"

– indokolt a kamarai elnök.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések