A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi György: Egy atomháborút nem lehet túlélni


A biztonságpolitikai szakértő szombaton az Odessza ellen zajló támadásokról, Joe Bidenről és az orosz-ukrán háború legaktuálisabb kérdéseiről is beszélt.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a „Kérdezzen Nógrádi Györgytől!” legfrissebb adásában az Odessza ellen zajló támadásokról, Joe Bidenről és az orosz-ukrán háború legaktuálisabb kérdéseiről is beszélt.

Odesszáról szólva

A biztonságpolitikai szakértő arra a kérdésre, hogy vajon Odessza lesz-e az orosz támadások célpontja, azt felelte, hogy az oroszoknak el kell döntenie. Mint fogalmazott, 

az oroszok a kitűzött cél döntő részét elérték,

a Donbasz jelentős része orosz, mennek előre. A Krímet senki meg se tudja közelíteni. Lemennek-e délre, és elvágják-e Ukrajnát a tengertől? Igen vagy nem? Mind a kettőben van logika. Meglátjuk az orosz lépéseket.”

Az amerikai elnökről szólva

Kérdésre válaszolva Nógrádi György az Egyesült Államok elnökéről is kifejtette véleményét. Mint fogalmazott: „én rendkívül tisztelem az amerikai elnököket. De

az, hogy Biden szegény, kis papírlapokat kap, hogy mennyi idő után mit kell mondani, ez a vicc kategóriája. Nyilvánvalóan ő ma az Egyesült Államokat nem tudja képviselni, és nem tudja a nyugati világot vezetni”

– húzta alá a szakértő.

Oroszország és a NATO helyzetéről

Nógrádi György kérdésre válaszolva Oroszország és a NATO helyzete kapcsán elmondta, „jelenleg rendkívül kiélezett a helyzet.” Hozzátette:

És amit én most látok: nem keresik a felek a kompromisszumot. Na most egy atomháborút nem lehet túlélni”

– fogalmazott a szakértő. Kiegészítésként hozzátette, hogy szerinte az, hogy többek között Soros György fia, akinek – mint fogalmazott – „fogalma nincs a világpolitikáról, aki elnézést, egy senki lenne, ha az apja nem lenne, és ő az Egyesült Államok egyik leggazdagabb embere azt mondja, hogy katonailag föl kell lépni Oroszország ellen, és nem kell félni attól, hogy atomhatalom, minősíthetetlen”. 

A teljes adást az alábbiakban tekintheti meg:



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések