A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország üzent: Ugrókötél, két pulóver és lépcsőzéssel átvészeljük a telet


Gasag-főnök: "A legjobb, ha lerövidítjük a kézmosást" - hívja fel Németország lakossága figyelmét a Berliner Zeitung.


A közelgő gázhiányra való tekintettel a berlini Gasag alapszállító vezetője, Georg Friedrichs sürgősen energiatakarékosságra szólította fel a fővárosiakat. 

„Most már tudjuk, hogy mindennel számolnunk kell. Ezért fontos, hogy takarékosan használjuk fel az energiát, és hogy a németországi gáztárolókat gyorsan megtöltsük, hogy jól átvészeljük a telet” 

– mondta Friedrichs a Berliner Zeitungnak. 

A Gasag-főnök "nagyon súlyosnak" minősítette a helyzetet. Nézete szerint a berlini kereskedelemnek és iparnak különösen azon kell aggódnia, hogy a következő télen lesz-e elegendő energia a rendelkezésükre.

Friedrichs arra kérte a berlini és brandenburgi vásárlókat, hogy ősztől a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a szobahőmérsékletet a lakásokban. 

Mindenkinek látnia kell, hol van a hideghez viszonyított "fájdalomküszöbe". 

Majd hozzátette: 

Egy idős vagy beteg embernek két fokkal többre lehet szüksége a lakásban, mint annak, aki fiatal és fitt, és két pulóverrel és egy kis lépcsőmászással átvészeli a telet. 

„Csak egy fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet akár hét százalékkal is megtakaríthatja az energiafogyasztást. 

Az egyetlen kérésünk: 

Kérjük, azonnal kezdjenek el spórolni, és ne várják meg a telet. 

A cégfőnök ugyanakkor nem zárta ki, hogy - az eredetileg bejelentettekkel ellentétben - ismét emelhető a gáz és az áram ára.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések