A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemcsak tüzekhez, hanem halálos balesethez is vonultak a hajdú-bihari tűzoltók


A megye több pontján is szóltak a szirénák.


Egy családi ház és egy garázs közé épített kazánház égett teljes terjedelmében Debrecenben, a Sólyom utcában vasárnap kora hajnalban. A tűz a kazánházról átterjedt a garázsra és a családi ház tetőszerkezetére – közölte a katasztrófavédelem. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be.

Egy személygépkocsi, egy mezőgazdasági vontató és egy kisbusz ütközött össze vasárnap hajnalban a 42-es számú főúton, Földes és Berettyóújfalu között. A berettyóújfalui és a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három embert feszítővágó és kézi szerszámok segítségével szabadítottak ki. A járművekben összesen tizenegyen utaztak, akik közül ketten nem élték túl a balesetet. A mentőszolgálat kilenc embert kórházba szállított. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Egy hektáron égett egy erdő aljnövényzete Hortobágyon tegnap délután. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Hortobágy külterületén, a 33-as főút és Ohat közötti területen százötven négyzetméteren égett az aljnövényzet. Itt a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Nádudvar és Püspökladány között, az út mellett hatvan méter hosszan égett az avar. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Úttestre szakadt egy nyolcméteres fa ága tegnap délután Debrecenben, a Győrfi István utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, dugólétra segítségével távolították el az ágat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói Debrecenbe, a Forgách utcába is vonultak, ahol egy fa ága lehasadt, és az úttestre esett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Három tettenérés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyben két személy vesztette életét, többen pedig megsérültek – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, közülük egy embert a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, három főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök hét személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések