A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mégis életben lehetnek az Alcatrazból megszökött rabok


Eddig azt gondolták, a korábbi szökevényekhez hasonlóan ők is vízbe fulladtak. 

Rejtélyes körülmények között tűnt el az alcatrazi börtönből még évtizedekkel ezelőtt John és Clarence Anglin, illetve egy rabtársuk, Frank Morris. Bár eddig azt gondolták, a korábbi szökevényekhez hasonlóan ők is vízbe fulladtak, most az a hír járja, hogy Dél-Amerikában telepedhettek le. – írja az Index.

A nyomozókat már 1962. június 11. óta foglalkoztatja a hírhedt kaliforniai börtönben történt titokzatos eset, amikor három rab, John és Clarence Anglin, illetve Frank Morris egyszerűen megszöktek. Azt ugyanis azóta sem lehet tudni, hogy épségben kijutottak-e vagy a cápák martalékává váltak a San Francisco-öbölben, miközben próbáltak kiúszni a szárazföldre. Bár az FBI már 1979-ben lezárta az ügyet, Anglinék családja azt állítja, évekig kapcsolatban álltak a megszökött testvérpárral.

A hatvan évvel ezelőtt történt rejtélyes ügy végére nemsokára pont is kerülhet, mivel egy DNS-vizsgálattal igyekeznek kideríteni, hogy Anglinék valóban Dél-Amerikában telepedtek-e le. A három rab – tekintve, hogy más nem állt a rendelkezésükre – kanalakat és villákat használva tudott lyukakat ásni cellájuk omladozó falába. A tetőn keresztül másztak ki, majd egy lopott esőkabátokból eszkábált tutajjal szálltak vízre. Az őrökkel úgy hitették el, hogy még alszanak, hogy a börtönhöz tartozó fodrászat padlójáról levágott tincseket szedtek fel, amiket egy fejre hasonlító maszkhoz illesztettek, majd az ágyban hagytak – írja a Mirror.

Akkor vett óriási fordulatot az ügy, amikor 2018-ban kiderült, hogy egy olyan levél van az amerikai hatóságok birtokában, amelyet állítólag John Anglin írt öt évvel korábban. A San Franciscó-i rendőrségnek 2013-ban elküldött levélben ez állt:

A nevem John Anglin. 1962 júniusában megszöktem az Alcatrazból a testvéremmel, Clarence-szel és Frank Morrisszal. Jelenleg 83 éves vagyok, de az egészségem már nem az igazi. Rákos vagyok. Igen, mindannyian kijutottunk azon az éjszakán, de csak épphogy. Frank 2005 októberében hunyt el. A sírja Alexandriában van, de más néven szerepel. A testvérem 2011-ben halt meg.”

A levélíró – aki csak feltételezhetően volt a valódi John Anglin – azt is megjegyezte, amennyiben a hatóságok bejelentik a tévében, hogy megkerült, szeretné, ha garantálnák neki, hogy egy évnél több időre nem küldik börtönbe, ahogy a szükséges orvosi kezeléseket is megkapja. Mint írta, ebben az esetben pontos tájékoztatást ad a hollétéről, illetve kiemelte, nem ugratni akarja őket, csak az igazságot állítja.

A testvérpár unokaöccse, David Widner is azt vallja, hogy Anglinéknak sikerült épségben megszökniük. Mint mondta, a Discovery Channel stábja a nyugdíjas bátyja, Ken és Josh Gates riporter vezetésével fedezett fel egy rejtekhelyet Brazíliában. Winder azt is megjegyezte, hogy a család éveken át karácsonyi képeslapokat és kazettás üzeneteket kapott a testvérektől.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések