A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Megbocsáthatatlan” – így reagált az amerikai külügy Orbán tusványosi beszédére


Az amerikai külügyi szóvivő szerint Orbán szavai nem tükrözik azokat az értékeket, amelyek az Egyesült Államokat Magyarországhoz kötik. 

Megbocsáthatatlannak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök kijelentéseit a „kevert fajú népekről” az Egyesült Államok. A The Brussels Times beszámolója szerint az amerikai külügyi szóvivő, Ned Price csütörtöki sajtótájékoztatóján a Tusványoson elhangzott beszédre reagálva felolvasta az Egyesült Államok antiszemitizmus elleni különleges megbízottjának, Deborah Lipstadtnak a közleményét, aki úgy fogalmazott:

„mélységesen aggasztja”, hogy a magyar miniszterelnök „olyan retorikát használ, amely egyértelműen a náci faji ideológiát idézi”.

Közel 75 évvel a holokauszt vége után „megbocsáthatatlan, hogy egy vezető elbagatellizálja a náci tömeggyilkosságot, főleg egy olyan vezető, aki zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben”.


Price azt mondta, hogy Orbán kijelentései „nem tükrözik azokat az értékeket, amelyek az USA-t Magyarországhoz kötik, és amelyek alapul szolgálnak a két nép kapcsolatában, illetve alapul szolgálnak az USA és más szövetségeseink kapcsolatában”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések