A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbánta tettét a nádudvari graffitis, aki falra, útra és járdákra is fújkált

Esélyt kapott a jóvátételre.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta egy nádudvari graffitis ügyét, írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A 21 éves gyanúsított 2022. február 25-én késő este ittasan a nádudvari buszállomás és piac épületének falát több helyen megrongálta úgy, hogy azokra fekete színű festékszóró sprayvel feliratokat fújt. A fiatal férfi emellett a városban több járdaszakaszt és az úttest burkolatát is összefirkálta.

A gyanúsított a cselekményével a városi önkormányzatnak összesen 43 ezer forint rongálási kárt okozott, amely nem térült meg.

A fiatal férfit a Nádudvari Rendőrkapitányságon falfirka elhelyezésével szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és megbánta tettét.

Az eset körülményeire figyelemmel a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a gyanúsított indítványára és a sértett önkormányzat képviselőjének hozzájárulásával az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az irányadó szabályok alapján, ha a közvetítői eljárás keretében a felek között megállapodás születik, és megtörténik a jóvátétel, akkor a gyanúsítottal szemben megszüntetik a büntetőeljárást.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések