A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay Péter élő adásban jelentette be, hogy a jövőben nem támogatják a DK-s jelölteket


Az ellenzéki összefogás volt közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap élő adásban jelentette be, hogy ezentúl nem támogatják a DK-s jelölteket.


Márki-Zay Péter, az MMM elnöke a szervezet elnökségének vasárnapi ülését követően hivatalos Facebook-oldalán élő adásban jelentette be, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom a következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni.

Márki-Zay azzal indokolta a döntést, hogy “ennek a közvetlen kiváltó oka az, hogy a DK több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat”, majd a 16. kerületi időközi önkormányzati választást hozta fel példaként, mondván, a DK magatartása a “legtisztességtelenebb, legbecstelenebb” volt akkor.

Az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje kijelentette, az MMM ettől függetlenül is teljesíteni fogja az összefogásból adódó kötelezettségeket, ám nem kívánta részletezni, hogy pontosan mit értett ezalatt. Úgy fogalmazott, a kormánnyal szemben a “hiteles alternatíva nyújtása a legfontosabb”, a szervezet pedig 15 pontban foglalta össze, hogy milyen problémáik vannak.

AZ MMM azt tapasztalta a kampányban és közvetlenül a választás előtt is, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort, megjegyezve, hogy sem anyagilag, sem emberekkel nem járult hozzá a kormányváltáshoz. Hangsúlyozták, meglátásuk szerint Gyurcsány egyes lépéseivel kifejezetten akadályozta is az ellenzéket, de az MMM azt is megjegyezte, hogy a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után nem történt valódi elszámoltatás.

Az élő adást végezetül azzal zárták, hogy nem lehet hiteles alternatíva egy olyan kormányfő, “akinek hivatali idején azonosító szám nélküli rendőrök földön fekvő embereket ütlegelnek”, ennek ugyanis nem következménye volt, hanem a rendőri vezető megrovás helyett jutalmat kapott; hozzátéve, hogy elég problémás, hogy Orbán és Gyurcsány is feltűnően nagy barátja Putyinnak.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések