A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lagzi Lajcsi súlyos vádakkal illette MC Hawert: tízmillió forintot vehetett ki a zsebéből


Lajcsi arról beszélt: nem hagyja tovább, hogy megrövidítsék.


Megrövidítette MC Hawer Lagzi Lajcsit, állítja a zenész. „1999-ben egy esküvőn léptem fel, ahol a mulatozó fiatal hölgyek megkértek, írjak nekik egy dalt, de a kedvenc italuk, a vodka is legyen benne a nótában. Még aznap éjjel, hazafelé megszületett a Mikor a vodka a fejembe száll úgynevezett bemondása, azaz a refrén és a dallam is” – emlékezett vissza Galambos Lajos a Blikknek.

A zenész meg is jelentette a dalt, a jogvédő iroda pedig visszaigazolta annak védettségét, és őt, valamint Hoffman Sándort ismerte el szerzőként. Viszont nemrég eszébe jutott, hogy milyen rég látta a dal címét az őt illető jogdíjakkal rendelkező slágerek között.



„Kiderült, azért, mert nem a saját szerzeményemként tartják számon. Felhívtam a jogvédő irodát, akiktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert. Ez annyit jelent, hogy ez egy olyan dal vagy népdal, amelynek nem megállapítható a szerzője” – nyilatkozta.

Hozzátette: „Nem tudom, Hawer hogy vette a bátorságot, hogy lenyúlja a dalomat. (…) Ez is jogsértés, arról nem is beszélve, az évek alatt több mint tízmilliós kárt okozott nekünk, hiszen egy forintot sem láttam abból, hogy mások feldolgozták a dalt.”

Az ügyben megkerestük MC Hawert is. Reakciójáról mindenképpen beszámolunk majd.



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések