A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késsel a kezében, üvöltve követelt pénzt a burai rabló az idős nő hálószobájában


Otthonában rabolt ki egy kilencvenegy éves asszonyt, kilenc év fegyházat kapott a tiszaburai férfi. Az ítélet jogerős.


Jogerősen lezárult a Szolnoki Törvényszéken annak a harmincéves, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki tavaly nyáron alig két hét alatt három bűncselekményt követett el Tiszaburán – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A férfi előbb 2021. július 26-án délután négy óra körül egy nyitva felejtett hátsó ajtón osont be egy  családi házba, ahonnan egy hordozható hangszóróval, egy parfümmel, harmincezer forint készpénzzel és egy kerékpárral távozott, majd egy kilencvenegy éves asszony házát szemelte ki, ahova kétszer is megpróbált betörni, de az idős hölgyet mindkét alkalommal otthon találta...

Először augusztus 1-jén délután kettő óra körül próbált meg bejutni a házba a fürdőszoba ablakon keresztül, de nem járt sikerrel, az idős asszony felfigyelt a neszre, kinyitotta a bejárati ajtót, és szembe találta magát a betörővel, aki amint meglátta, ellökte őt, és üres kézzel elmenekült.

A történtek azonban nem tántorították el. Néhány nappal később visszatért a házhoz.

A korábbiakból okulva 2021. augusztus 6-án már nem fényes nappal, hanem éjjel egy óra körül érkezett. Benyomta a kulcsra zárt bejárati ajtót, a konyhában magához vett egy kést, betörte a veranda és a hálószoba szintén kulcsra zárt ajtaját, majd bement a hálószobába. Megragadta, majd megszorította a zajra felriadó idős asszony nyakát, a karjánál fogva a földre rántotta, majd késsel a kezében, üvöltve pénzt követelt tőle, de ezúttal sem járt több sikerrel.

A Szolnoki Törvényszék részletes beszámolója szerint a férfi azt mondta az idős hölgynek, hogy megöli, ha nem kapja meg a pénzt, de az asszony nem engedelmeskedett. A vádlott egy alkalommal meg is ütötte, hogy szóra bírja, mégsem mondta el, hogy hol tartja a pénzét. A férfi ezért átkutatta a lakást, majd miután pénzt nem talált, az asszony tévéjével távozott. Zsákmánya azonban hamar kárba veszett. Nem tudott ugyanis kimászni vele az udvarból, ezért átdobta a kerítésen, majd látva, hogy összetört, a Tiszába hajította...

Már aznap elfogták, őrizetbe vették, és le is tartóztatták.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség tavaly november 23-án emelt vádat vele szemben. A Tiszafüredi Járásbíróság két tárgyalást tartott, az utóbbin, idén február 22-én ítéletet is hozott. A férfit rablás és magánlaksértés bűntette, valamint lopás vétsége és lopás vétségének kísérlete miatt kilenc év fegyházra ítélte, valamint kilenc évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen részbeni felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre: a Szolnoki Törvényszék minap meghozott másodfokú döntésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések