A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három téves hívás ellenére is nehéz hétvégéje volt a Heves megyei katasztrófavédőknek


A hétvégén 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 17 hivatásos, 2 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte.


Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte portálunkkal, hogy a beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Korlátnak ütközött egy személyautó Felsőtárkányban, a Fő úton, a Dózsa György utca közelében, szombat délelőtt. A balesetnél az egri hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a gépkocsit.

A hevesi hivatásos tűzoltók egy ingatlan tetőszerkezetét veszélyeztető faágakat távolítottak el láncfűrésszel és kéziszerszámokkal délután, Tarnazsadány Kossuth Lajos utcájában.

Kigyulladt egy garázs Egerszalókon, a Szőlő úton este. A mintegy húsz négyzetméteres helyiségben egy motor és elektromos kerti eszközök voltak. Az egri hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat, illetve egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűz a lakóépületre nem terjedt át, senki nem sérült meg az eset során.

Szombaton a tiszanánai önkormányzati tűzoltók Kiskörén négy négyzetméteren, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók pedig Adácson negyven négyzetméteren oltottak szabadtéren keletkezett tüzeket.

Árokba hajtott és felborult egy autó vasárnap reggel Gyöngyöstarján térségében. Egy ember beszorult a gépkocsiba, őt feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték és könnyű sérülésekkel átadták a mentőknek a műszaki mentést végző gyöngyösi hivatásos tűzoltók.

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók reggel egy Gyöngyös térségében balesetet szenvedő személyvonatról a mentesítő járatra segítettek átszállni nyolc embernek. Az esetnek volt sérültje, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Délelőtt a füzesabonyi önkéntes, délután a szomolyai önkéntes tűzoltók vezetékre és melléképületre szakadt faágakat daraboltak fel Füzesabonyban és Noszvajon.

Kigyulladt egy bálázógép, három hektáron égett tarló és hat szalmabála délután Tura határában. A hatvani hivatásos tűzoltók vízzel és kézszerszámokkal oltották el a lángokat.

Összeütközött két gépjármű a 25-ös főúton, Szarvaskő és Eger között kora este. A balesethez az egri hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak, majd áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember könnyű, kettő pedig súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket.

Vasárnap hajnalban a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kétszáz négyzetméteren, a tiszanánai önkormányzati tűzoltók Tiszanánán, harminc négyzetméteren oltottak el vegetációs tüzeket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések