A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

George Soros fia háborúzni akar az utolsó ukránig


A „filantróp” fia szerint nincs esély tárgyalásos úton a békére.

Az Európai Külkapcsolati Tanácson (ECFR) vett részt a milliárdos Soros György fia, ahol az orosz-ukrán konfliktusról és a háború kapcsán szükséges lépésekről is kifejtette a véleményét – számolt be róla az Origo. Alexander Soros egy kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, hogy csak az atomfegyverek miatt nem tudunk háborút vívni.

Ha az oroszoknak nem lenne atomfegyvere, akkor olyan intervencióval kellene szembenéznie, mint a Szerbiának a délszláv háborúban 

– jelentette ki. 

Soros fiának jobban tetszene az aktív fellépés

Szerinte az éghajlatváltozás elleni harcra is azt mondjuk hogy hajlandóak vagyunk áldozni rá, de a valóságban mégsem. Ugyanez igaz Ukrajna támogatására is. 

Ahogy a portál írja, Külkapcsolati Tanács a Soros-hálózat egyik fontos, háttéremberekből álló fóruma, ahol a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztetnek. A think tank ülésein időnként magyar tagok – például Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök, valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége – is képviseltetik magukat, s maga Soros György is rendszeresen mond ott beszédeket.

Soros György a májusi, Davosban tartott Világgazdasági Fórumon is háborúpárti nézeteinek adott hangot: ismét a harmadik világháború kitörésének lehetőségét emlegette, s a "szabad világ" megőrzésének előfeltételének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire mért vereséget.



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések