A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gázturbina-ügy: megkapta a Gazprom a szükséges dokumentációt


A turbina a következő napokban érkezhet meg.


A Siemens Energy vasárnap átadta a Gazpromnak a kanadai dokumentációt, amely lehetővé teszi az Északi Áramlat-1 gázvezetékhez szükséges turbinák szállítását – írja a Portfolio az orosz Kommerszant nevű lapra hivatkozva.

A Gazprom pénteken közölte, hogy még mindig nem kapta meg a Siemens Energytől a szükséges dokumentumokat, amelyek megerősítik az EU-s és kanadai szankciók alóli mentességet a vezeték egyik kulcsfontosságú turbinájának visszaszállításához az Északi Áramlat portovai kompresszorállomására. Aturbinát Kanadába küldték jvításra.

A Kommerszant források idézése nélkül közölte, hogy a szükséges papírokat megkapták, a turbina a következő napokban érkezhet meg.

A Gazprom júniusban leállította az áramlásokat az Északi Áramlat-1 vezetéken kereszül, mondván, hogy nem tudja visszaszerezni a turbinát Kanadából. Németország viszont közölte, hogy a szóban forgó turbinát csak szeptemberben akarták használni.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések