A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokozódik a megszállt területeken az ukrán ellenállás


Az ukrán erőknek még merényleteket is sikerült végrehajtani. 

Jövő héten az orosz erők inkább a kisebb városokra fókuszálnak, mint a Szlovjanszktól északnyugatra lévő Dolina, valamint a keletre fekvő Sziverszk. Továbbra is Szlovjanszk és Kramatorszk elfoglalása az orosz hadvezetés legfőbb célja – írja az index.hu a brit védelmi minisztérium jelentése nyomán.

Az oroszok továbbra is mindent megtesznek azért, hogy aláaknázzák az ukrán állam legitimitását az általuk megszállt területeken, ezt szolgálja például az is, hogy egy új rendelet értelmében lényegesen könnyebb az ukrán állampolgároknak orosz állampolgárságot szerezni. Ugyanakkor fokozódik a megszállt területeken az ukrán ellenállás is,

aminek a csúcspontja a helyi oroszbarát és orosz tisztviselők elleni merénylet elkövetése volt.

A Harkivtól keletre eső Velikij Burluk oroszok által kinevezett önkormányzata nemrég elismerte, hogy a polgármesterük július 11-én bombamerényletben vesztette életét. A brit védelmi tárca álláspontja szerint az ehhez hasonló támadások csak szaporodnak a jövőben, ami növeli a nyomást a már amúgy is meggyengült orosz katonai és biztonsági erőkön.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések