A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fejbe vágta ismerősét a kiséri férfi, hogy ne kelljen feladnia magát a rendőségen


Akácfa bottal verte fejbe egy jászkiséri férfi az ismerősét, aki arra kérte őt, jelentkezzen önként a rendőrségen egy közlekedési baleset érintettjeként.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a 41 éves jászkiséri férfi ellen, aki akácfa bottal okozott súlyos, életveszélyes fejsérülést egy férfinak, aki arra kérte őt, hogy önként jelentkezzen a helyi rendőrségen egy közlekedési baleset érintettjeként. Az ügyről a megyei főügyészség számolt be hírportálunknak.

A vádirat szerint a férfi január 29-én este, Jászkiséren, az utcán, összeszólalkozott két helybéli ismerősével, akik a szemére vetették, hogy a nap folyamán a vádlott érintettje volt egy közlekedési balesetnek, de elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki.

A két férfi a vita során rá akarta beszélni az ittas vádlottat arra, hogy jelentkezzen a rendőrségen önként a baleset érintettjeként.

A vádlott azonban nem akart a rendőrségre menni, tartott az eljárás lehetséges következményeitől, különösen azért, mert nem volt jogosítványa. A két helybél férfi azonban tovább győzködte őt.

Erre az egyre indulatosabb vádlott felkapott egy másfél méteres akácfa botot, és azzal, egy erőteljes mozdulattal a hozzá közelebb álló vitapartere fejére suhintott. A sértett a fejtetőjét ért ütéstől hanyatt esett és elájult.

A sértett pártján álló másik férfi, tartva attól, hogy a vádlott őt is megüti, elfutott.

A bántalmazott férfi a bottal a koponyaboltozatára mért ütés következtében súlyos, életveszélyesnek minősülő fejsérülést szenvedett.

A főügyészség vádiratában börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását és közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta a letartóztatott vádlottal szemben.

Az ügyészség mértékes indítványa alapján a korábban erőszakos bűncselekmény miatt már büntetett vádlott – amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz – 6 év 3 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések