A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FeGyőr: A Huxit megalapozása történt Tusványoson


„Hiba lenne az ellenzék részéről a tusványosi beszédet pusztán annyival elintézni, hogy »Orbán felmondta az orosz propagandát« – mert így nem tudnánk foglalkozni a szimbolikus deklarációnál sokkal fontosabb üggyel: Orbán Viktor 2030-at emlegetve az uniós kilépés híveinek érveivel állt elő.


Egyszerűbben szólva a Huxit megalapozása történt Tusványoson. Nem állítom, hogy a kilépés szándéka eldőlt, sem azt, hogy a Fidesz biztosan kivezeti az országot az EU-ból. De ha kizuhanunk a szövetségből, az az orbáni magyarázat mentén történik. E szerint a V4-ek, illetve a közép-európai országok (»akikkel úgy bánnak, ahogy – ezt nem kell ecsetelnem« – mondja a miniszterelnök) 2030-ra nettó befizetői lesznek az EU-nak. Továbbá a »Dél« akkor is el lesz adósodva, mivel a »déliek« szerinte »nem sok hajlandóságot mutatnak arra, hogy hirtelen kultúrát váltsanak«, és »ez egy olyan feszültséget okoz, ami egy idő után, ha csak a déliek nem reformálják meg magukat északi módon, nem lesz fönntartható«.

Biztosan nem véletlen, hogy a borzalmas »kevert fajú«-kiszólás mellett ez a másik olyan részlet, amely mintha kimaradt volna a szöveg angol fordításából.

Orbán Viktor a tűzzel játszik. Egyrészt igen, 2030-ra a V4-ek másik három tagja valóban az EU legsikeresebb szereplői közé emelkedhet, akár nettó befizetővé is válva. De a forint, a magyar gazdaság jelenleg pont tőlük (is) szakadt le. Az orbáni út ma nem erre visz. Egy csőd szélén táncoló, lassan játékpénzt nyomtató, minden szövetségét felrúgó ország nem nettó befizetője, hanem potyautasa lehet az EU-nak. Nem azon kell aggódnunk, hogy túl sok pénzt fizetünk az unió szegény országainak, hanem azon, hogy 2030-ra ne mi legyünk a legszegényebbek.”- írta Fekete-Győr a Facebookon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések