A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Délelőtt demonstrációt tartanak az új KATA-törvény ellen


A kormány hétfőn benyújtott javaslata ellen villámgyorsan tüntetés is szerveződni kezdett. Mivel az ilyen demonstrációkat a gyülekezési törvény alapján előre be kell jelenteni, a mostani gyűlést spontán tüntetésként hirdették meg. "Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!" - áll a meghirdetett Facebook-esemény leírásában.


A tüntetés helyszíneként az eseméyn oldalán, csak térképen a Gellért hegy Szabadság hídhoz közeli lába lett feltüntetve, de a szervező egy posztjában a Parlament előtti Kossuth teret jelölte meg helyszínként. A posztjában újra kiemelte, hogy a demonstrációt nem jelentette be, de elméletileg ilyen, aktuális eseményekre reagáló demonstrációknál ez nem is feltétlenül szükséges. 

Mindenesetre posztjában jelezte, hogy "mindenki saját felelősségére tevékenykedjen", valamint azt is, hogy a "találkozó teljesen spontán, nincsen előre megtervezve semmi, aki szeretne az nyugodtan beszéljen a tömeghez!". 

Ma hajnalig 2600-an jelezték részvételi szándékukat, az érdeklődők száma meghaladja a 11 ezret.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések