A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden Izrael közel-keleti integrációját sürgeti


Megérkezett szerdán Izraelbe Joe Biden amerikai elnök, aki a Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren tartott rövid sajtótájékoztatóján az antiszemitizmus elleni harcról, Izrael közel-keleti integrációjának fontosságáról, illetve az amerikaiak és az izraeliek közötti szoros kapcsolatokról is beszélt. 

A repülőtéren, ahol Jaír Lapid izraeli miniszterelnök fogadta, Biden megígérte, harcolni fog az antiszemitizmus ellen, akárhol üti is fel a fejét, egyúttal hangsúlyozta, hogy az izraeliek és az amerikaiak között rendkívül szoros kapcsolat van, és leszögezte: nem kell zsidónak lenni ahhoz, hogy valaki cionista legyen.

Az elnök megerősítette Lapid néhány órával korábbi bejelentését, miszerint a két ország szorosabbra fűzi együttműködését a tudományos kutatás, valamint a klímaváltozás és a koronavírus-járvány elleni küzdelem terén is. Hangsúlyozta továbbá, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse Izrael integrációját a közel-keleti régióban.

Lapid a maga részéről „nagyszerű cionistának” és „Izrael egyik legjobb barátjának” nevezte az amerikai elnököt, látogatását pedig történelminek minősítette. 

A tervek szerint Biden Ciszjordániába is ellátogat, ahol találkozik Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, pénteken pedig Szaúd-Arábiába utazik tovább, ahol Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel, a királyság de facto vezetőjével ül asztalhoz.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések