A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejelentkezett Suella Braverman angol miniszterelnöknek


Éppcsak bejelentette lemondását Boris Johnson a brit Konzervatív Párt éléről csütörtökön, sorra kezdték jelezni konzervatív politikusok, hogy indulnának a pártelnöki tisztségért, amihez automatikusan a miniszterelnöki poszt is jár majd.


A BBC péntek délelőtti összefoglalója szerint jelezte indulási szándékát Suella Braverman főügyész, az egykori brexitminiszter Steve Baker, illetve a külügyi bizottságot vezető Tom Tugendhat is, és arra lehet számítani, hogy a következő időszakban bőven bukkannak még fel jelöltek.

Johnson csütörtökön úgy mondott le a pártelnökségről, hogy jelezte, miniszterelnök maradna addig, amíg ki nem választják az utódját a párt élére. Erre előreláthatólag ősszel kerülhetne sor. És ugyan Angliában egyáltalán nem példa nélküli, hogy a lemondását bejelentő miniszterelnök a hivatalában maradhat, amíg a párt nem választ új vezetőt, látva a Johnson körül kialakult hangulatot, nem biztos, hogy ez most is össze fog jönni.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések