A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz légierő több mint 40 külföldi zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaságban


Az orosz légierő több mint 40 külföldi zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaságban (DNR) található Konsztantyinovkában – közölte az orosz védelmi minisztérium keddi hadjelentésében.- írja az oroszhirek.hu. 

“A Donyecki Népköztársaság Konsztantyinovka településének közelében lévő Idegenlégió egységeinek ideiglenes telepítési pontjára mért nagy pontosságú légi rakétacsapás több mint 40 külföldi zsoldost, többségükben lengyelt semmisített meg” – áll a közleményben.

Az ukrán fegyveres erők 72. zászlóaljának több mint 70 nacionalistáját likvidálták a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött területén lévő Zaitseve településen.

Emellett az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 59. gépesített gyalogsági dandárjának egy tüzérségi hadosztályát, amelynek személyi és fegyvervesztesége meghaladta a 70 százalékot.

Ezen kívül az orosz erők csapást mértek:

- az ukrán fegyveres erők nyolc parancsnoki állása, köztük a 14. gépesített dandár egységeire a Donyecki Népköztársaságban lévő Szol közelében, a 28. gépesített dandár és a 79. légideszantos támadó dandár Mikolajiv közelében, valamint a 61. gyalogos dandár a Mikolajivi területen lévő Poligon település közelében;

- nyolc lőszerraktár;
- Amerikai gyártmányú AN/TPQ-37-es radarállomás;
- Az OSA-AKM rendszer légvédelmi rakétaindítója.

A tüzérség sikeresen eltalált:

- négy tüzérségi szakaszt D-20-as ágyúval;
- hét szakasz Gvozgyika önjáró tüzérségi löveget;
- kilenc szakasz D-30-as ágyút.

“A nap folyamán az ütegek elleni harc részeként elfojtották az Uragan rakéta-sorozatvető rendszerek egy ütegét, a Donyecki Népköztársaságban lévő Dzerzsinszk közelében lévő Giacint-B páncéltörő ágyú tüzérségi üteget, valamint hat szakasz Grad rakéta-sorozatvető rendszereket a Mikolajivi területen lévő Siroke, Berezneguvate, Ternuvate, Zaporizzsjai területen lévő Julievka, a Donyecki Népköztársaságban lévő Paraskoviivka és Kraszne területén” – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések