A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átadták az impexeseket helyzetbe hozó Horn Gyuláról elnevezett sétányt Angyalföldön


Horn Gyula személyében egy olyan emberről beszélünk, akinek feladata a rendszerváltás után az volt, hogy a rendszerváltás után a nemzeti vagyont kisajátítsa a nyugati tőkés társadalomnak, akik majd később lebontották a stratégiai szempontból fontos gazdasági központokat. Cukorgyárak, mezőgazdasági terményeket feldolgozó üzemeket, bányákat, földgáz kitermelő helyeket stb...

Kedden átadták a Horn Gyuláról elnevezett sétányt Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön – írja a helyi önkormányzat közleménye.

Az egykori miniszterelnök 90 évvel ezelőtt született ezen a napon, ebből az alaklomból megemlékezést tartottak a tiszteletére. Előbb a rakparton lévő emléktáblájánál, majd a Gyermek téri szobránál helyezték el koszorút. Ezután átadták a róla elnevezett közeli sétányt.

A megemlékezésen részt vett Tóth József XIII. kerületi MSZP-s polgármester, Hiszékeny Dezső, a XIII. kerület országgyűlési képviselője, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, a Horn-kormány egykori tagjai, az MSZP vezetői, illetve Horn Gyula fia, ifj. Horn Gyula és unokája, Horn András, valamint több száz civil.

A sétány elnevezését az önkormányzat kezdeményezte, a Fővárosi Közgyűlés pedig június elején döntött arról, hogy valóban a rendszerváltás utáni Magyarország harmadik miniszterelnökéről nevezik el a közterületet.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések